2019-07-09

MIPS AB (publ): MIPS UTSER NY CFO

MIPS AB ("MIPS"), som är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och skydd av hjärnan, offentliggör idag att bolaget utser Mats Juhl till ny CFO och kommer att ta över rollen från tidigare CFO Max Strandwitz som är bolagets nuvarande VD. Mats Juhl kommer närmast från rollen som CFO och partner på Tengbomgruppen AB och tillträder sin tjänst hos MIPS senast i oktober 2019.

"Jag är glad att kunna välkomna Mats till MIPS. Hans gedigna finansiella erfarenhet från både privata och publika bolag av olika storlekar blir ett värdefullt tillskott i det fortsatta arbetet med att bygga MIPS som ett världsledande bolag inom hjälmsäkerhet", säger Max Strandwitz, MIPS VD.

Mats Juhl anslöt till Tengbomgruppen 2013 som bolagets CFO där han senare även blev delägare. Innan Tengbomgruppen arbetade han som CFO på Sweden Arena Management AB (Friends Arena) och dessförinnan har Mats Juhl haft en rad nationella och internationella finansiella uppdrag, både hos privata och publika bolag. Mats Juhl har en civilekonomexamen från Lunds universitet.

"Jag är mycket glad över att ansluta till MIPS som bolagets nya CFO och jag ser fram emot att få vara med och bidra till bolagets fortsatta framgångar och arbetet med att bygga MIPS som ett världsledande bolag inom hjälmsäkerhet", säger Mats Juhl.

Informationen lämnades för offentliggörande genom nedanstående kontaktpersons försorg den 9 juli 2019 klockan 15:30 CET.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:
MAX STRANDWITZ, KONCERNCHEF OCH VD
max.strandwitz@mipsprotection.com
tel +46 70 961 17 54

Om MIPS

MIPS är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och skydd av hjärnan och är världsledande inom detta område. Utifrån en ingrediensvarumärkesmodell (eng. ingredient brand model) säljs MIPS Brain Protection System (BPS) till den globala hjälmindustrin. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader, grundar sig på cirka 20 års forskning och utveckling tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan samt Karolinska Institutet i Stockholm.

Bolagets huvudkontor med 29 medarbetare inom forskning och utveckling, försäljning, marknad och administration finns i Stockholm där även testanläggningen är belägen. Tillverkning sker hos underleverantörer. MIPS aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information se www.mipscorp.com 

Attachments:

PDF