2022-02-17

Valberedningens förslag till styrelse i MIPS

MIPS AB meddelar idag att bolagets valberedning föreslår val av Anna Hällöv och Maria Hedengren till nya styrelseledamöter vid årsstämman i maj 2022. Vidare förslår valberedningen omval av Magnus Welander, Jonas Rahmn, Jenny Rosberg och Thomas Bräutigam till styrelseledamöter samt omval av Magnus Welander som styrelseordförande. Pernilla Wiberg ställer inte upp till omval.

Anna Hällöv föddes 1971 och har en masterexamen i International Business Administration från Linköpings universitet. Anna Hällöv har gedigen arbetslivserfarenhet från både strategisk och operationell försäljning och marknadsföring och var tidigare Nordic Marketing Director på Unilever, Head of Private Labels på Coop Sweden, Head of Sales and Marketing på Stensåkra Charkuteri & Deli AB och Vice President Marketing på Carlsberg Sweden. Anna Hällöv är för närvarande Vice President Business Unit Sweden på Swedish Match AB (publ).

Maria Hedengren föddes 1970 och har studerat redovisning, finansiering och företagsekonomi vid Göteborgs universitet. Maria Hedengren har en bred erfarenhet av operativt ledarskap i seniora roller i både små och stora internationella företag, och var tidigare CFO på NetEnt AB (publ), CFO på iZettle AB och VD på Readly International AB (publ). Hon har tidigare även varit styrelseledamot och medlem i revisionsutskottet i NetEnt AB (publ). Maria Hedengren är för närvarande styrelseledamot och ordförande i revisionsutskottet i Fishbrain AB (publ).

Valberedningens fullständiga förslag presenteras i kallelsen till MIPS årsstämma som hålls den 5 maj 2022. Valberedningen består av Jan Dworsky (ordförande), utsedd av Swedbank Robur Fonder, Tomas Risbecker, utsedd av AMF Pension & Fonder, och Henrik Söderberg, utsedd av C WorldWide Asset Management, jämte styrelsens ordförande Magnus Welander.

Attachments:

Valberedningens förslag till styrelse i MIPS