2019-05-10

MIPS AB (publ): MIPS - VÄRLDENS FÖRSTA SÄKERHETSHJÄLM MED MIPS BRAIN PROTECTION SYSTEM LANSERAS

MIPS, det svenska varumärket inom hjälmbaserad säkerhet, offentliggör Guardio som sin första samarbetspartner inom industriella säkerhetshjälmar.

MIPS, som är världsledande inom hjälmbaserad säkerhet med lösningar som skyddar hjärnan, offentliggör idag sitt samarbete med det svenska bolaget Guardio, verksamt inom industriella säkerhetshjälmar, och utvecklingen av den första industriella säkerhetshjälmen utrustad med MIPS Brain Protection System (BPS) som är avsedd att lanseras senare under juni månad. Även om samarbetet är ett viktigt steg för genomförandet av MIPS strategi förväntas inte samarbetet ha någon materiell påverkan på MIPS nettoomsättning eller EBIT för 2019.

"En del av vår strategi är att expandera till ytterligare kategorier, där vi vet att vi kan göra skillnad. Vi är glada att se MIPS BPS integreras även i säkerhetshjälmar, som är en ny kategori för oss. Att samarbeta med ett varumärke som Guardio är ett viktigt första led för att möjliggöra ett insteg i säkerhetskategorin. Guardio delar vår vision för skydd och säkerhet och vårt samarbete stöttar deras ambitioner att öka förebyggandet av skador på arbetsplatsen." säger Max Strandwitz, VD för MIPS.    

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:
MAX STRANDWITZ, KONCERNCHEF OCH VD
max.strandwitz@mipsprotection.com
tel +46 70 961 17 54 

OM MIPS

MIPS är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och skydd av hjärnan och är världsledande inom detta område. Utifrån en ingrediensvarumärkesmodell (eng. ingredient brand model) säljs MIPS Brain Protection System (BPS) till den globala hjälmindustrin. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader, grundar sig på cirka 20 års forskning och utveckling tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan samt Karolinska Institutet i Stockholm.

Bolagets huvudkontor med 29 medarbetare inom forskning och utveckling, försäljning, marknad och administration finns i Stockholm där även testanläggningen är belägen. MIPS aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information: www.mipscorp.com 

Attachments:

PDF